חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אחים דרויש לעצים בע"מ נ' עדוי

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
7174-01-11
21.2.2011
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
אבראהים עדוי
:
אחים דרויש לעצים בע"מ
החלטה

החלטה

בפני התנגדות לביצוע שטר המוגשת ביחס לסדרה של 13 שיקים בסכום כולל של כ- 24,000 ₪ למועדים שונים במהלך 2009-2010.

כן בפני תגובת המשיבה לטענות ההתנגדות.

לטענת המבקש, אכן שילם למשיבה בתמורה לסחורה שרכש ממנה באמצעות השיקים נשוא ההתנגדות, ואלו חוללו. לטענתו, לאחר חילול השיקים הגיעו הצדדים להסדר, לפיו תועבר אל המשיבה הבעלות על רכב מסוג טויוטה שנת ייצור 1996, לשם סילוק החוב, ובתמורה יוחזרו למבקש השיקים. לטענת המבקש, הבעלות על רכב אכן הועברה כנדרש.

המשיבה מאשרת בתגובתה, כי אכן נעשה הסדר בין הצדדים, אך לטענתה, סוכם כי מחיר הרכב יעמוד על 18,000 ₪, וכי בנוסף להעברת הבעלות ברכב ישלם המבקש 8,200 ₪ בתוספת שכר טרחת עו"ד ראשון בהוצאה לפועל ואגרת ההוצאה לפועל. לטענת המשיבה, הבעלות ברכב הועברה אליה רק לאחר פתיחת תיק ההוצאה לפועל והמצאת האזהרה לידי המבקש. עוד טוענת המשיבה, כי המבקש לא שילם את הסכום הנוסף על פי ההסכם. לטענת המשיבה, המבקש מעלה את טענותיו באופן סתמי, מבלי לתמוך אותן בתצהירי העדים המכובדים אשר הוא מזכיר בתצהירו.

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני רואה לנכון לתת למבקש רשות להתגונן מפני התביעה.

המשיבה מאשרת את עיקר טענתו של המבקש, בדבר הסכם לסילוק החוב באמצעות העברת בעלות על רכב, ורק מנקודה זו והלאה נחלקות הגרסאות; המבקש טוען, כי העברת הבעלות נועדה לסילוק החוב כולו, ואילו המשיבה טוענת, כי בנוסף להעברת הבעלות, היה על המבקש להוסיף תשלום. שני הצדדים אינם תומכים טענתם, בשלב זה, במסמך או בתצהירי עדים כל שהם, ונראה כי קיימת מחלוקת הטעונה ליבון ובירור בפני בית המשפט.

אעיר, כי על אף שהמשיבה מודה בקבלת רכב לבעלותה, על פי הסכם בין הצדדים, בשווי של 18,000 ₪, לא ביצעה המשיבה הקטנת חוב מתאימה בתיק ההוצאה לפועל, כך שיתרת החוב בהוצאה לפועל עומדת על כ-32,000 ₪, נכון להיום. ראוי, כי המשיבה תפעל לאלתר לביצוע הקטנת החוב הנדרשת.

כאמור, ההתנגדות מתקבלת.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים וללשכת ההוצל"פ בעכו.

ניתנה היום, י"ז אדר א תשע"א, 21 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>